Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev începe un ‘război’ cu cea mai puternică țară de pe glob și promite principiul ‘ochi pentru ochi și dinte pentru dinte’

canberratimes.com.au
medvedev

Medvedev începe un ‘război’ cu cea mai puternică țară de pe glob și promite principiul ‘ochi pentru ochi și dinte pentru dinte’

Rusia ar putea confisca bunurile și proprietățile persoanelor americane deținute în Rusia, dacă Washingtonul confiscă bunurile suverane rusești, transmite Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

  • Context: Vă reamintim faptul că SUA, în Congres, a aprobat recent Legea REPO, care ar permite administrației președintelui Joe Biden să sechestreze activele rusești deținute la băncile americane și să le transfere în Ucrainei. Țările occidentale și ceilalți parteneri ai Kievului au imobilizat circa 300 de miliarde de dolari din active rusești ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei, cu aproximativ 5 miliarde de dolari deținute în SUA.

„Este evident că nu vom putea răspunde simetric la furtul nerușinat de către SUA a bunurilor noastre”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram. „Motivul este clar – nu avem o cantitate semnificativă de proprietate guvernamentală americană”, a spus el.

În schimb, fostul președinte al Rusiei a amenințat că autoritățile țării ar putea viza bani, proprietăți imobiliare și proprietăți mobile deținute de persoane private din SUA, dar aflate în jurisdicția rusă. Medvedev a susținut că există o bază legală pentru aceasta în codul civil rus, care presupune că Rusia ar putea riposta împotriva drepturilor de proprietate ale persoanelor și entităților care au impus anumite restricții asupra proprietății cetățenilor sau entităților ruși.

Dilema

Rămâne neclar cum și dacă Biden intenționează să facă un astfel de pas. Washingtonul a fost de multă vreme unul dintre acei aliați care fac eforturi mari pentru a canaliza fondurile rusești direct la Kiev. În schimb, UE a lucrat la un plan de utilizare a profiturilor generate de activele înghețate pentru a finanța asistența de apărare pentru Ucraina. Moscova a spus anterior că ar putea scădea nivelul relațiilor diplomatice cu SUA, dacă Washingtonul va confisca bunurile rusești. Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat deja semnificativ de la începutul conflictului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.