Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev: Un război mondial ar putea să plece din Siria

medvedev_2409541b

Premierul rus Dmitri Medvedev afirmă că marile puteri trebuie să se aşeze la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Siria şi că o ofensivă terestră străină în această ţară ar putea duce la izbucnirea unui 'nou război mondial', relatează Reuters şi AFP, citate de AGERPRES.

'Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent', a avertizat şeful guvernului rus într-un interviu pentru ediţia de vineri a cotidianului german Handelsblatt. 'Americanii şi partenerii noştri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?', a declarat Medvedev.  'Ar fi imposibil' ca un astfel de război să fie câştigat rapid, 'în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare', a mai spus el, conform traducerii în germană a afirmaţiilor sale.

'Toate părţile trebuie obligate să se aşeze la masa negocierilor, în loc să dezlănţuie un nou război mondial', a declarat el. Medvedev a mai spus că SUA şi Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părţilor implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

Rusia desfăşoară bombardamente aeriene în jurul oraşului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. De cealaltă parte, forţele aeriene ale SUA şi ale altor ţări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva poziţiilor jihadiste.

Arabia Saudită a vorbit recent despre o posibilă desfăşurare de trupe terestre în Siria, în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.