Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-anchetă privind traficul de cereale ucrainene în Polonia

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Procuratura din Polonia urmărește mai mulți importatori și intermediari în legătură cu intrarea în țară a cerealelor ucrainene, scrie presa poloneză. Dosarul vizează zeci de companii și câteva mii de tone de produse aduse din Ucraina și vândute în Polonia, originea cerealelor și scopul operațiunilor comerciale fiind ascunse.

Cereale din Ucraina au intrat în Polonia fără să fie testate, sub pretextul că nu sunt destinate consumului. Însă aceste cereale „tehnice” ucrainene importate masiv în Polonia și care nu au fost supuse controalelor la frontieră, au fost vândute ca furaje sau pentru consum imediat după intrarea lor în țară. Printre „victime” se numără producători de făină de renume din Polonia.

Cumpărătorii au fost induși în eroare pentru că nu știau că cerealele provin din Ucraina și că sunt importate așa-numitele cereale tehnice, a spus un purtător de cuvânt al procuraturii.

O astfel de fraudă se pedepsește cu închisoare de până la zece ani.

Cele mai mari importuri de „cereale tehnice” din Ucraina, au avut loc în toamna anului trecut. Cerealele importate în Uniunea Europeană în scopuri tehnice sunt folosite în energie și industrie. Cerealele „tehnice” pot fi folosite drept combustibil, pentru producerea, de exemplu, de etanol tehnic sau ca biocomponentă pentru biocombustibili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.