Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega Image transformă în supermarket o biserică foarte veche: proteste de amploare ale oamenilor

zf.ro
mega image

Grupul belgian Delhaize, care deţine în România reţeaua de magazine Mega Image, a devenit oficial, pentru un secol, proprietarul bisericii Sfânta Ana din oraşul Gent, pe care vrea să o transforme în supermarket, relatează agenţia Belga, care precizează că Delhaize a confirmat informaţia apărută mai întâi în publicaţia Het Nieuwsblad.

De mai mulţi ani, brandul dorea să înfiinţeze un supermarket, un restaurant şi un bar de vinuri în clădirea bisericii. Actul de concesionare a fost semnat luni, după proteste fără succes din partea locuitorilor din zonă. Contractul de cesionare acoperă o perioadă de 99 de ani. După această perioadă, oraşul Gent va deveni din nou proprietar al bisericii.

Lanţul de magazine asigură că va respecta identitatea bisericii şi că nu va instala publicitate stridentă pe faţada clădirii. Lucrările vor începe în 2024 şi vor consta în restaurarea faţadei şi a interiorului bisericii.

Lanţul a obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a efectua o renovare completă a clădirii. Toate elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.