Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-lovitură încasată de Ion Ţiriac: Cum a pierdut o afacere de sute de milioane

www.romania-insider.com
ion tiriac

Ion Ţiriac a încasat o lovitură imensă. Afaceristul a pierdut o afacere de sute de milioane de euro. Ion Ţiriac, prin intermediul grupului Ţiriac Holdings pe care îl deţine, a fost interesat de preluarea unui pachet minoritar în cadrul operatorului de servicii medicale private MedLife, potrivit ziarulfinanciar. Cele două părţi implicate nu au ajuns însă la un acord. Pentru achiziţia pachetului de 36% din acţiuni controlat de fondul de investiţii Value4Capital s-au înscris în cursă atât fonduri de investiţii şi de private equity, cât şi investitori privaţi, cum este cazul lui Ion Ţiriac.

Citește și: Bătaie ca-n filme într-un liceu din Gorj / VIDEO ȘOCANT

„Grupul Tiriac prospectează şi evaluează constant noi oportunităţi de business şi investiţii în diverse sectoare de activitate“, spune Dragos Dinu, CEO Ţiriac Holdings. Mihai Marcu, acţionar şi preşedinte al consiliului de administraţie al MedLife, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. În ceea ce priveşte planul grupului Ţiriac de a-şi extinde aria de acoperire, aceste intenţii vin în contextul în care antreprenorul Ion Ţiriac a făcut în ultimul an şi jumătate două exituri importante din care a încasat circa 800 mil. euro cumulat, potrivit estimărilor ZF. El a vândut atât pachetul de 15% deţinut în cadrul Metro Cash&Carry România, dar şi participaţia de 45% în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

Omul de afaceri şi-a concentrat până acum businessul în domenii precum auto şi imobiliare, însă acum se uită în piaţă şi către alte sectoare, precum IT, agrobusiness sau servicii medicale, potrivit surselor ZF din piaţă. Discuţii privind vânzarea participaţiei de către fondul de investiţii Value4Capital au apărut încă de acum un an. Operatorul de servicii medicale MedLife a avut în 2014 afaceri de 80 mil. euro, fiind liderul pieţei de profil.

Citește și: Povești după moarte: Interlopul Fane Spoitoru i-a luat, unui celebru milionar, o avere la table

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.