Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-manifestații în Armenia împotriva scumpirii energiei electrice

manifestatie armenia

Preşedintele Armeniei, Serj Sarkisian, a promis sâmbătă că statul ''va suporta'' creşterea preţului la electricitate, aflat la originea manifestaţiilor care agită Erevanul de nouă zile, dar el n-a reuşit să-i convingă pe manifestanţi să părăsească străzile capitalei, relatează AFP. 

Sâmbătă seara, circa 10.000 de armeni s-au strâns din nou în centrul Erevanului pentru a protesta faţă de creşterea cu 16 % a preţului la electricitate, creştere anunţată de guvern la cererea societăţii ENA. 

Aflat sub presiune, Sarkisian a promis că statul va suporta o vreme ''povara acestei creşteri a preţului la electricitate'' până când un audit la societatea în cauză va stabili dacă este sau nu justificată majorarea preţului. 

ENA a afirmat că o creştere a preţului la electricitate este necesară din cauza unei puternice devalorizări a monedei naţionale, dramul. 

''Anularea creşterii preţului este extrem de periculoasă'', a estimat Sarkisian. ''Dacă auditul confirmă că majorarea este justificată, atunci consumatorii vor începe să plătească în acord cu noul tarif'', a precizat preşedintele. 

Anunţul preşedintelui a fost considerat ''neadecvat'' de către miile de manifestanţi strânşi în faţa palatului prezidenţial, unde mai multe sute dintre ei se pregăteau să se instaleze, blocând principala arteră a Erevanului. 

Economia Armeniei este puternic dependentă de cea a marelui său vecin rus. Fosta republică sovietică, cu o populaţie de 3,2 milioane de locuitori, a decis în 2013 să renunţe la o apropiere economică cu Uniunea Europeană, preferând integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică, condusă de Rusia.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.