Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega operaţiune a Poliţiei şi a Interpolului: Cine sunt vizaţi

interpol

Poliţia Română ia parte, alături de poliţiile din alte 43 de state şi Europol, la operaţiunea internaţională "Hydra", lansată de Interpol pentru depistarea persoanelor urmărite de statele membre ale organizaţiei internaţionale. "Două persoane date în urmărire de autorităţile judiciare române au fost incluse pe lista persoanelor căutate. Cei care pot oferi informaţii în legătură cu acestea sau cu celelalte persoane căutate de statele partenere sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să contacteze Interpol", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis joi Agerpres.

Operaţiunea internaţională vizează grupările de criminalitate organizată ce se află în spatele traficului de migranţi, până în prezent fiind arestate, la nivel internaţional, 26 de persoane căutate de statele membre Interpol. Pe parcursul etapei operaţionale a acţiunii (9 - 13 mai 2016), 28 de poliţişti specializaţi în urmărirea persoanelor căutate şi de la structurile de imigrări din 24 de state au lucrat împreună la sediul central al Interpol, din Lyon - Franţa, pentru a facilita schimbul de date operative, verifica informaţii şi a coordona arestările care au avut loc pe întreg mapamondul.

În prezent, a fost lansat un apel către public pentru depistarea mai multor persoane căutate la nivel internaţional, două dintre acestea fiind căutate de autorităţile judiciare române: Mariana Crucerescu, persoană în sarcina căreia instanţa de judecată a reţinut faptul că a coordonat o grupare de criminalitate organizată care trecea ilegal migranţi peste graniţa cu Ungaria şi Austria, contra unor sume de până la 3.000 de euro de persoană, şi Jan Abdullah, cetăţean afgan, dat în urmărire internaţională de autorităţile române pentru coordonarea unei grupări infracţionale organizate care se ocupa cu traficul şi transportul de migranţi, realizarea de documente false şi "ghiduri" de trecere ilegală a frontierei.

Michael O'Connell, directorul Unităţii de Suport Operaţional a Interpol, susţine că însăşi natura faptei de trafic de migranţi, cu victime care de multe ori nu pot sau nu vor să ofere informaţii, transformă investigaţiile în unele complexe. De la lansarea, în 2010, a operaţiunii 'Infra-Red' (din care face parte 'Hydra' şi care are drept scop depistarea persoanelor urmărite în întreaga lume), acţiuni similare au condus la realizarea a peste 600 de arestări sau localizări în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.