Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega proiectul care va fi inaugurat în această vară: Turiștii români vor beneficia de el încă din primele zile de concediu

Daily Sabah
chios grecia vacanta

Începând cu această vară, călătoria spre Grecia va fi mai rapidă și mai ușoară. Tunelul care conectează Bulgaria și Grecia este complet și urmează să fie deschis traficului în curând. Această veste este deosebit de bună pentru turiștii care își planifică deja vacanța pe una dintre insulele grecești, în special pentru români, care de mulți ani au clasat Grecia în topul preferințelor lor pentru concedii.

Acest tunel face parte din autostrada Struma (parte a E79) și este cel mai lung tunel din istoria Bulgariei. Construcția a fost finalizată și este de așteptat să fie dat în trafic în curând. Tunelul reprezintă o realizare remarcabilă pentru șoferi, deoarece va îmbunătăți semnificativ legătura rutieră cu Grecia, reducând timpul de călătorie pentru turiștii care preferă să meargă în vacanță cu mașinile personale. În plus, prezența unui număr mare de români este evidentă., conform Click.ro.

Potrivit presei bulgare, tunelul „Jeleznița” reprezintă ultima secțiune a autostrăzii, care își ia numele de la râul Struma.

Acest tunel dublu are o lungime de doi kilometri și este situat în apropierea orașului Blagoevgrad din sud-vestul Bulgariei.

Bugetul inițial al proiectului a fost de 128 de milioane de euro.

În afara tunelului propriu-zis, proiectul include și lucrările rutiere necesare pentru a-l conecta la autostradă, care au o lungime totală de aproximativ 2,5 kilometri, la intrarea și ieșirea acestuia.

Conform presei bulgare, după mai multe întârzieri, tunelul va fi deschis traficului la data de 20 februarie.

Tunelul, considerat cel mai lung din istoria Bulgariei, a început să fie construit spre sfârșitul anului 2019 și este format din două secțiuni independente.

El respectă toate specificațiile moderne privind sistemele de siguranță, ventilația și infrastructura necesară în caz de urgență.

Aceste facilități includ patru pasarele pentru pietoni și două pentru vehicule, precum și un heliport.

Autostrada Struma, având o lungime totală de 173,28 km, leagă capitala Bulgariei de granița cu Grecia la Kulata (BG) - Promachonas (GR), făcând parte din Coridorul IV Pan-European.

Autostrada are o importanță strategică pentru dezvoltarea regională, conectând vestul și centrul Europei la Marea Egee.

Secțiunea greacă a autostrăzii ajunge până la Salonic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.