Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-proiectul de infrastructură prin care Rusia vrea să rusifice Donbasul: peste 2.600 de specialişti din Ministerul Apărării sunt implicați

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Specialişti ai Ministerului rus al Apărării construiesc un sistem de conducte de apă care vor conecta regiunea rusă Rostov, aflată la graniţa cu Ucraina, cu regiunea ucraineană Donbas controlată parţial de trupele ruse, a anunţat duminică agenţia TASS, citată luni de Reuters, informează Agerpres.

Proiectul, care urmează să fie finalizat în lunile următoare, va avea o capacitate de transport de 300.000 de metri cubi de apă pe zi şi va fi alcătuit din două conducte cu o lungime de circa 200 de kilometri. "Peste 2.600 de specialişti (...) ai Ministerului rus al Apărării şi peste 1.000 de unităţi de echipament lucrează intens la construcţie", a declarat un reprezentant al acestui minister.

Situația este critică

Structura va traversa teritoriul regiunii ruse Rostov şi provincia ucraineană Doneţk până la Canalul Donbas-Severski Doneţ. Situaţia aprovizionării cu apă în regiunea Donbas, care dispune de puţine resurse de apă, este critică. Această regiune ucraineană anexată pe hârtie de Rusia, formată din provinciile Doneţk şi Lugansk, depinde în mare măsură de conductele care sunt avariate după aproape un an de război şi a căror funcţionare depinde de electricitatea care este adesea întreruptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.