DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mega-reducerile vor conține noi informații: Guvernul obligă magazinele să afișeze cea mai ieftină variantă recentă

reduceri reducere oferta

Magazinele vor fi obligate, prin lege, să afișeze la reducerile de preț care a fost cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile înainte de ofertă, potrivit unui proiect de act normativ propus Guvernului spre aprobare de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Scopul propunerilor este să ofere clienților o armă împotriva ofertelor înșelătoare.

Proiectul guvernamental prevede introducerea în lege a următorului articol:

  • „Orice notificare de reducere a prețului indică prețul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preț. Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț.
  • În cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele, n.red), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț.
  • În cazul ȋn care produsul a fost prezent pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piata, înainte de data aplicării reducerii de preț.
  • Dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț”

Magazinele care nu respectă acestă prevedere vor fi sancționate cu amendă de la 4.000 lei la 40.000 lei.

Prezenta reglementare trebuie să intre în vigoare la data de 28 noiembrie 2021 și ar urma să se aplice efectiv începând cu data de 28 mai 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.