Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega scandal de corupție în țara în care a fugit Elena Udrea

Radu Pop
www.cmawebline.org
corruption coruptie

Parchetul din Costa Rica a lansat o anchetă cu privire la preşedintele Rodrigo Chaves şi mai mulţi membri ai guvernului pentru "trafic de influenţă", după ce un om de afaceri a depus o plângere împotriva şefului statului, relatează miercuri AFP, informează Agepres. În Costa Rica a plecat pentru o perioadă inclusiv Elena Udrea, fost ministru și om important în anturajul fostului președinte Traian Băsescu.

Preşedintele face obiectul unei anchete pentru că ar fi influenţat procedura de divorţ cu minori a omului de afaceri Leonel Baruch, care a depus plângerea pe 25 iulie, a explicat marţi parchetul pentru AFP.

Baruch este preşedintele băncii costaricane Corporacion BCT şi membru al consiliului de administraţie al companiei de media CR Hoy, criticată public de Chaves.

Alte persoane vizate

Mai sunt vizaţi ministrul comunicaţiilor Jorge Rodriguez, consilierul prezidenţial Gabriel Vargas, preşedinta executivă a Institutului naţional pentru femei Adilia Caravaca Zuniga şi fosta soţie a lui Baruch, Yafit Ohana.

Omul de afaceri afirmă că fosta sa soţie a primit tratament preferenţial din partea guvernului după ce a contribuit la crearea unui clip video pe reţelele sociale folosit de ministrul finanţelor, Nogui Acosta, pentru a denunţa un presupus caz de evaziune fiscală.

Riscă până la 5 ani de închisoare

În Costa Rica, delictul de trafic de influenţă se pedepseşte cu doi până la cinci ani de închisoare.

Ministerul public nu a transmis alte informaţii, subliniind că acest caz se află într-un "stadiu privat".

Este a doua anchetă lansată împotriva lui Chaves în mai puţin de o lună. Pe 17 iulie, el a devenit obiectul unei anchete pentru "abuz de putere" pentru un "aparent delict de influenţă împotriva Finanţelor publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.