Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melania Trump a anunţat că o lucrare a sculptorului Isamu Noguchi va fi instalată la Casa Albă, în Grădina de Trandafiri

casa alba

Melania Trump a anunţat că o lucrare a sculptorului Isamu Noguchi va fi instalată la Casa Albă, în Grădina de Trandafiri, un cadou pentru colecţia naţională şi prima operă a unui artist american asiatic inclusă în aceasta, potrivit The New York Times, anunță news.ro.

Sculptura „Floor Frame” (1962) subliniază „frumoasele contribuţii ale artiştilor asiatici americani la peisajul ţării noastre”, a spus prima doamnă într-un comunicat.

Noguchi, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti americani moderni, a devenit activist politic după atacul japonez de la Pearl Harbour, făcând eforturi pentru a combate rasismul şi pentru a atrage atenţia asupra patriotismului americanilor japonezi. El a petrecut voluntar o perioadă într-un centru de relocare din Arizona.

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

Brett Littman, directorul Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum din Long Island City, Queens, a descris amplasarea sculpturii în grădina Casei Albe drept un punct de reper.

„Din păcate, vine într-un moment complicat”, a spus el referindu-se la alegerile prezidenţiale. „Dar ce este important pentru noi este că va fi expusă permanent la Casa Albă. Administraţiile vin şi pleacă, dar arta rămâne. Suntem mândri şi credem că Noguchi s-ar simţi mândru de asemenea”.

Noguchi, care s-a născut la Los Angeles, a murit în 1988. El a creat lucrarea, formată din două părţi, ca intersecţie dintre un copac şi pământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.