Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu i-a încurajat pe tinerii care fac internship la Guvern să aleagă o carieră în diplomație

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a vorbit, luni, cu 40 de tineri înscriși în programul de internship la MAE și i-a încurajat pe aceștia să aleagă o carieră în diplomație, explicându-le despre avantajele și responsabilitățile unei astfel de profesii.

„La sediul Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu a stat de vorbă astăzi, 6 august 2018, cu cei peste 40 de tineri participanți în cadrul Programului de Internship Guvernul României despre arta diplomației, cea “care face posibil ceea ce este necesar și pune în practică interesele fundamentale ale României” și despre cariera de diplomat. Teodor Meleșcanu i-a încurajat pe tineri să aleagă o carieră în diplomație, explicându-le că cea mai mare satisfacție, dar și responsabilitate a meseriei de diplomat este faptul că diplomatul aduce o contribuție la crearea istoriei României și la apărarea interesului național”, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE), luni pe pagina de Facebook.

Programul de internship al Guvernului României se desfășoară în perioada 16 iulie-14 septembrie, Executivul alocând un număr de 200 de locuri pentru tinerii absolvenți.

Inițiativa a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria, iar în 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri.

În anul 2015, au fost 300 de interni în instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituţii publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program.

Prin urmare, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes şi fac parte din reţeaua de alumni a Programului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.