Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu acuză o PROVOCARE: Răspuns pentru vicepremierul Rusiei, interzis în UE

teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o primă reacție oficială la incidentul de vineri, când avionului civil în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin i s-a interzis să survoleze România.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune cu survolul României a fost în mod clar prevăzut ca să creeze un diferend politic între România și Rusia. Și spun acest lucru pentru că cu câteva zile înainte de a pleca a dat pe Twitter informația că va survola teritoriul României. A fost o chestiune deliberată pentru a crea dificultăți în relațiile dintre România și Rusia. Din punctul meu de vedere, a avut și o altă semnificație. A vrut să demonstreze că sancțiunile dictate de UE cu privire la anumiți demnitari nu funcționează. Asta a fost principala preocupare a întregii activități, cu impactul negativ al relațiilor dintre România și Rusia”, a declarat Meleșcanu la Antena 3.

Vezi și: Rogozin anunță MAREA RĂZBUNARE: Ce sancțiuni va primi România după scandalul monstru de ieri

Potrivit ministrului, în ciuda acuzațiilor oficialului rus, „niciun moment viața pasagerilor nu ar fi fost pusă în dificultate și chiar dacă s-ar fi ajuns la așa ceva s-ar fi găsit o soluție. Faptul că a aterizat la Minsk arataă ca aeronova dispunea de combustibil pentru orice manevră în regiune”.

„Este o mare eroare a lor. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost de a respecta angajamentele pe care ni le-am luat în momentul în care UE a decis sancțiunile”, a mai explicat Meleșcanu, adăugând că „e greu sa evalueze cineva limbajul suburban al vicepremierului Rogozin”.

Ministrul de Externe a declarat că s-a discutat cu mai multe instituții informația că vicepremierul rus urmează să survoleze România, inclusiv cu Administrația Prezidențială. În final, s-a transmis către Autoritatea Aeronautică faptul că, în conformitate cu sancțiunile UE, nu se permite survolarea.

Vezi și: Scandal DE PROPORŢII în justiţie! Un judecător celebru, ACUZAT că a PLAGIAT lucrarea de doctorat

Meleșcanu a mai dezvăluit că la începutul anului a avut consultări cu Rusia pe tema neproliferării armelor nucleare și avea programate alte consultări cu privire la tezaur. „A existat o evolutie pozitiva. Daca se doreste ca aceasta evolutie sa nu dureze, din punctul nostru de vedere suntem interesanti sa avem relatii normale, pragmatice si predictibile”, a mai declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.