Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu, despre Mircea Maliţa: Sperăm că vom mai avea oameni ca el; o carte de condoleanţe, deschisă la MAE

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

O carte de condoleanţe în memoria lui Mircea Maliţa, care a decedat luni la vârsta de 91 de ani, va fi deschisă miercuri şi joi la Ministerul Afacerilor Externe, a anunţat ministrul Teodor Meleşcanu. 

"Vreau să vă asigur că la MAE va fi deschisă o carte de condoleanţe în zilele de mâine şi poimâine şi sperăm din tot sufletul că vom mai avea oameni ca dânsul pe viitor", a spus Meleşcanu, prezent la o dezbatere organizată de SNSPA, scrie agerpres.ro

În opinia sa, Mircea Maliţa a fost unul dintre oamenii care şi-au lăsat amprenta asupra sistemului educaţional. 

"Din postura lui de ministru al Educaţiei, a fost unul dintre oamenii care şi-au lăsat amprenta pe ceea ce înseamnă sistemul de educaţie din România", a afirmat Meleşcanu. 

Mircea Maliţa a fost unul dintre cei mai mari diplomaţi pe care i-a avut România, a adăugat ministrul. 

"În afară de faptul că a fost un profesor de excepţie la SNSPA, a fost în acelaşi timp şi unul dintre cei mai mari diplomaţi pe care i-a avut România. Am avut onoarea şi practic şansa vieţii mele de a lucra de la intrarea în MAE sub coordonarea adjunctului de ministru care era pe vremea aceea Mircea Maliţa şi şi-a încheiat cariera diplomatică avându-mă în continuare subordonat la Misiunea Permanentă a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Geneva, unde, din postura de secretar ONU, îi eram unul dintre colaboratorii cei mai apropiaţi. Să fiţi convinşi că tot ceea ce s-a întâmplat în evoluţia diplomaţiei româneşti a fost influenţat într-o măsură foarte importantă de Mircea Maliţa. Cărţile pe care le-a scris - cel puţin ultima carte 'Testament' pe care a făcut-o - sunt pentru noi izvoare pentru activitatea noastră viitoare", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.