Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu: Informaţia înseamnă putere; este crucial ca mass-media să fie conştiente de rolul important pe care îl au

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, marţi, la Sinaia, că informaţia înseamnă putere, iar instituţiile mass-media trebuie să fie conştiente de rolul important pe care îl au. "Sectorul difuzorilor publici are, din punctul meu de vedere, un rol fundamental şi un rol social şi economic unic în Europa. Ei sunt un vehicul pentru afirmarea valorilor noastre, pentru promovarea intereselor noastre economice şi pentru întărirea identităţii şi diversităţii noastre culturale", a spus Meleşcanu, în discursul susţinut la deschiderea conferinţei "Public Broadcasters International", care are loc la Casino Sinaia.

Ministrul a subliniat, totodată, faptul că informaţia înseamnă putere. "Eu şi colegii mei din Ministerul Afacerilor Externe ştim că informaţia înseamnă putere. De aceea, instituţia noastră îşi adaptează rapid şi constant strategiile şi capacităţile pentru a veni în întâmpinarea nevoii de a informa societatea despre obiectivele noastre strategice şi curente (...). Comunicarea strategică nu se referă la propagandă (...) ci mai ales la îmbunătăţirea şi eficientizarea transmiterii informaţiilor corecte. Vrem să ne asigurăm că (...) cetăţenii sunt corect informaţi despre probleme de interes public care îi privesc direct şi le influenţează viaţa. De asemenea, vrem să ne asigurăm că respectăm principiul democratic de a avea o societate informată, capabilă să ia deciziile corecte pentru binele ei. Aici avem nevoie de ajutorul vostru", a spus Meleşcanu, conform Agerpres.

În context, acesta a punctat nevoia de cooperare între administraţiile publice şi mass-media, pentru o bună informare a cetăţenilor, subliniind că este "crucial" ca mass-media să fie conştiente de rolul pe care îl au. "În zilele noastre, ne confruntăm cu o dublă provocare pentru a obţine informaţiile rapid şi a le transmite cu acurateţe. Azi, puterea înseamnă cât de repede poţi obţine comunicarea şi cât de repede comunici informaţia. Uneori, totul este făcut aproape în timp real. Cei care obţin ştirea primii au puterea. (...) A furniza informaţii bazate pe surse demne de încredere este, de asemenea, foarte important. (...) În contextul geopolitic actual, cu crize de securitate în multe zone ale lumii, în vecinătatea noastră de asemenea, dar şi cu tendinţe extremiste în creştere, este crucial ca media să fie conştiente de rolul important pe care îl au", a mai precizat ministrul Afacerilor Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.