Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu - întrevedere cu şeful Departamentului pentru afaceri internaţionale al AIPAC

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit joi pe directorul Departamentului pentru afaceri internaţionale al American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), Stephen J. Schneider, context în care şeful diplomaţiei române a reiterat că ţara noastră este şi va rămâne un aliat al Statelor Unite ale Americii, un susţinător ferm al relaţiei transatlantice şi va sprijini, în mod activ, dialogul dintre SUA şi UE în toate temele de interes comun. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MAE, Teodor Meleşcanu a prezentat evoluţiile economice interne pozitive din România, semnalând angajamentul Guvernului de la Bucureşti pentru asigurarea unui climat investiţional atractiv pentru companiile străine. 

"Ministrul Afacerilor Externe a subliniat importanţa pe care România o acordă dialogului constant cu membrii comunităţii evreieşti din Statele Unite ale Americii. A exprimat disponibilitatea pentru consolidarea cooperării cu American Israel Public Affairs Committee, solicitând totodată sprijinul organizaţiei în vederea creşterii nivelului de informare în rândul opiniei publice americane în legătură cu realizările României", precizează sursa citată. 

De asemenea, Meleşcanu a informat despre legea privind combaterea antisemitismului, care a avut la bază definiţia de lucru adoptată cu ocazia deţinerii de către România a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului/IHRA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.