Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu: Nivelul schimburilor comerciale România-Emiratele Arabe Unite reflectă încrederea reprezentanţilor mediului de afaceri

teodor melescanu

Nivelul schimburilor comerciale România - Emiratele Arabe Unite reflectă încrederea reprezentanţilor mediului de afaceri din ambele ţări, a declarat, marţi, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu omologul său, Sultan al Jaber, informează agerpres.ro

Ministrul român a participat la lucrările Comisiei Mixte de Cooperare româno-emirateze la Palatul Parlamentului şi a semnat mai multe memorandumuri de înţelegere, alături de membri ai Guvernului de la Bucureşti. 

Meleşcanu a apreciat că anul 2018 este unul "de bun augur" pentru relaţia România - Emiratele Arabe Unite iar cele două ţări aspiră la "consolidarea unui parteneriat economic puternic în toate domeniile". 

"Nivelul schimburilor comerciale bilaterale reflectă încrederea reprezentanţilor mediului de afaceri din cele două ţări, precum şi angajamentul reciproc pentru consolidări pragmatice, eficiente şi bazate pe competitivitate şi performanţă", a punctat Meleşcanu. 

La rândul său, ministrul de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite, Sultan al Jaber, a punctat faptul că relaţiile bilaterale se bazează pe "principiul respectului reciproc şi al prieteniei". 

El a vorbit despre oportunităţile din ţara sa. 

"În Emiratelor Arabe Unite se află peste 200 de naţionalităţi din toate colţurile lumii. Datorită poziţiei geografice a climatului investiţional propice, statul Emiratelor Arabe s-a transformat într-o platformă care duce către o piaţă imensă. Este un model de progres şi dezvoltare, de dezvoltare sustenabilă în toate domeniile", a evidenţiat el. 

Oficialul a abordat şi perspectivele cooperării cu România. 

"Dorim să folosim această platformă pentru a dezvolta relaţii de cooperare cu statul dumneavoastră. Sunteţi o ţară prietenă. Sunt foarte multe aspecte asemănătoare între cele două ţări. Statul emiratez s-a creat pe principiile păcii, respectului, progresului, pe respectarea celorlalte culturi şi religii, a vecinilor, pe neamestecul în treburile altui stat, oricare ar fi acesta. Acestea sunt puncte comune care ne leagă", a subliniat Sultan al Jaber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.