Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melescanu, vizita la BEC. UPDATE: Ce spune despre înfiinţarea de noi secţii de votare

Teodor Melescanu

Noul ministru de Externe, Teodor Melescanu efectueaza marti dimineata o vizita la Biroul Electoral Central. El anuntase inca de ieri aceasta vizita din dorinta de a lamuri anumite puncte de vedere divergente intre BEC si MAE, puncte de vedere care au dus la demisia fostului ministru - Titus Corlatean.

Cea mai mare problema pe care BEC si MAE o au de rezolvat este crearea de sectii de votare suplimentare in strainatate - sau mai bine zis daca acest lucru este posibil sau nu, este legal sau nu.

"Cel mai bine e sa discutam fata in fata direct. Avem acelasi obiectiv – de a asigura romanilor dreptul de a vota", a spus Melescanu la sosirea in sediul MAE.

UPDATE: După discuțiile cu reprezentanții BEC, Teodor Meleșcanu a declarat că MAE a prezentat o serie de propuneri, asupra cărora BEC urmează să transmită un punct de vedere, dar că pe legislația actuală nu se pot înființa noi secții de votare.

”După prezentarea propunerilor BEC a solicitat ca toate propunerile făcute să fie puse într-un document scris pe care îl vom trimite în cursul zilei de azi și BEC va exprima puncte de vedere în legătură cu ce putem face și ce nu putem face. Nu s-au discutat niciun fel de soluții, am prezentat propunerile noastre, urmează ca BEC să ofere un punct de vedere. Pe legislația actuală nu este posibilă crearea de noi secții de votare, dacă se vor face niște derogări, dacă se găsesc niște modalități de modificare putem discuta. Altfel ne concentram pe măsurile de fluidizare a procesului de votare.” a spus noul ministru de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.