Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melodia-manifest care a rupt internetul românesc în două - Marian Godină își pune în cap fanii artistei Erika Isac

Radu Pop
stirileprotv.ro
Marian Godina

Piesa "Macarena" a artistei Erika Isac a stârnit un val de reacții diverse în rândul publicului, inclusiv printre personalități notorii precum polițistul Marian Godină. Într-o postare recentă, acesta din urmă și-a exprimat opinia în legătură cu piesa, atrăgând atenția asupra aspectelor controversate ale versurilor și impactului lor asupra societății. În scurt timp, comentariile lui Godină au stârnit la rândul lor critici.

Într-un stil caracteristic, Marian Godină a adus în discuție interpretări critice ale versurilor și a efectelor pe care acestea le pot avea în ceea ce privește perpetuarea stereotipurilor și a comportamentelor nesănătoase în relațiile interpersonale.

Unul dintre aspectele majore abordate în comentariul său a fost conținutul versurilor, pe care le-a caracterizat drept "puerile" și adresate unei categorii de femei vulnerabile. Acest lucru a stârnit controverse, provocând dezbateri intense pe rețelele sociale.

Cu toate acestea, el a recunoscut faptul că piesa a avut un succes notabil, atingând un public larg și generând interesul audienței. Marian Godină a subliniat că, în ciuda popularității, versurile piesei pot transmite un mesaj problematic și poate perpetua anumite stereotipuri despre femei și relațiile lor.

Mai mult decât atât, polițistul a ridicat problema siguranței femeilor în contextul relațiilor interpersonale, menționând fragmente din piesă care ar putea reflecta situații de risc pentru acestea. Avertismentele sale au accentuat importanța prudenței și a siguranței personale în interacțiunile sociale, mai ales în era digitală.

Reacția lui Marian Godină a fost întâmpinată cu opinii împărțite din partea publicului. Unii au apreciat faptul că a abordat subiectul delicat al siguranței femeilor, în timp ce alții au criticat tonul său și interpretarea versurilor.

Postarea lui Marian Godină:

„A ajuns și la mine, mai greu ce-i drept, melodia Erikai Isac, Macarena.

Zic mai greu pentru că nu prea am avut timp se stat pe net perioada asta, nu din alt motiv.

Și cum părerea mea misogină e atât de așteptată de către diferite doamne care m-au și etichetat deja prin postările lor, o să mi-o las și eu aici, făcând mențiunea, ca de fiecare dată când emit păreri, ci nu fac afirmații, că e probabil să am o părere greșită.

În primul rând, e cert că piesa și-a atins ținta și că e un mare succes, ținând cont că nu prea mai e nimeni care să nu știe de ea, pentru că e o piesă despre care se vorbește. Implicit postarea asta îi va crește popularitatea. De altfel, cred că cel mai mare eșec al unui artist e să scoată o piesă despre care să nu zică nimeni nimic, nici de rău, nici de bine.

În al doilea rând, piesa asta are ceva ce te face să nu te mulțumești cu o singură vizionare.

Sunt aproape sigur că cei mai mulți au ascultat-o și au privit-o de cel puțin două ori.

Ritmul e fain, refrenul la fel, mi-a plăcut și mie.

Dar versurile sunt cele care au intrigat și au făcut atâta lume să își dea cu părerea, implicit pe mine.

Mie versurile mi se par puerile și mi se mai pare că se adresează unei categorii de femei vulnerabile, iar din câte am observat, din păcate sunt foarte multe în postura asta. Zic asta după ce am văzut atât de multe distribuiri și comentarii de apreciere la adresa piesei, unele venite de la femei în toată firea.

Asta mă face să realizez că pentru unele femei, piesa asta chiar reprezintă un mesaj puternic, în care ele se regăsesc.

Cu toate astea, o altă piesă, dintre ale aceleiași artiste, are niște versuri care spun așa: "A făcut mama o tupeistă, cui nu-i place să mă pupe la ..."

Desigur că se referă la vagin, nu la pistă sau alt cuvânt care rimează cu tupeistă.

Atunci, când tu, ca femeie matură, bălești la o melodie ca asta și o validezi în spațiul public, că vai Doamne, ce mesaj puternic, oare de ce ne-am mai mira dacă am auzi o fată de 15 ani strigând în stația de autobuz, cât o ține gura, către un coleg, un băiat, să o pupe în pi.s*ă?

Păi e fata tupeistă, are mesaje puternice, nu?

În plus, ea a văzut că lucrurile astea sunt apreciate chiar de femei în toată firea și sunt considerate ca făcând parte dintr-o atitudine fermă și puternică.

Legat de mesajul piesei Macarena, sunt de acord că există mulți Mireli din Turnu Măgurele prin toate orașele țării, din păcate pentru Măgurele era cam singurul care rima cu "probleme", dar mă întreb cu ce-i schimbă lui Mirel concepția despre viață ascultarea acestei melodii? Bănuiesc că cu absolut nimic.

În niște versuri ale melodiei, am auzit asta: "fată, îți las locație live în caz de ceva".

Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca cineva să știe de ea.

Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite.

Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?

Eu sunt un om mai de modă veche și mă gândesc că e firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut. Ar trebui să urmeze o perioadă de cunoaștere, să știi cu ce se ocupă omul ăla exact, eventual să verifici, sunt multe pârghii acum, invlusiv Facebook, dar mai ales să începi să-l cunoști personal cât mai bine, să vezi ce hram poartă, ce familie are, de ce e singur etc. E o cale lungă până să pleci cu el la o cabană, la mare sau în orice alt loc nepublic.

Asta dacă te respecți ca femeie.

Dacă te întâlneși cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri.

În concluzie, versurile o fi ele bune, dar nu pentru toată lumea, nu pentru toate femeile și nici pentru toți bărbații. Mai degrabă sunt niște versuri împotriva bombardierilor și pentru femeile care, din păcate, au avut parte de ei.

Iar ca să închei și eu cu atitudine și ca să fiu sigur că voi putea ține piept cu valul de hate, o să iau exemplul artistei și o să zic așa: "a făcut mama un băiat tare în gură, cui nu-i place să mă pupe în... "”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.