Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melody Gardot invită muzicieni din lumea întreagă să contribuie printr-o interpretare digitală la viitorul său album

wondatunes.com
jazz

Cântăreaţa americană de jazz Melody Gardot invită muzicieni din lumea întreagă să contribuie printr-o interpretare digitală la viitorul său album pentru a depăşi solitudinea şi presiunea financiară a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Pentru melodia ''From Paris with Love'' de pe noul său album, Gardot roagă instrumentişti din lumea întreagă - care cântă la instrumente de coarde, de suflat sau la harpa - să îşi aducă contribuţia de la distanţă la compoziţie şi la melodia de fundal.

Fragmentele vor fi asamblate de producători într-o ''orchestră globală digitală'', potrivit cântăreţei, astfel încât la final va părea că au cântat împreună în aceeaşi încăpere. Muzicienii selectaţi vor fi remuneraţi potrivit tarifelor studiourilor profesioniste, iar încasările vor fi donate în beneficiul angajaţilor din domeniul sanitar.

Izolată la domiciliul său din Paris, Gardot urma să înregistreze o parte din album împreună cu London Symphony Orchestra, însă planurile i-au fost date peste cap de restricţiile adoptate de toate ţările europene pentru încetinirea transmiterii virusului.

Citește și: Autoritățile sună alarma prin RO-ALERT: ‘Pericolul infectării cu noul coronavirus rămâne ridicat!’

Pentru realizarea videoclipului, Gardot a invitat fanii să-şi aducă contribuţia trimiţând scurte portrete video din locul în care se află, însoţite de mesajul ''Din (numele oraşului), cu dragoste''.

''Cu toţii ne facem griji să nu ne contagiem acum, dar un zâmbet este unul dintre lucrurile de care aş vrea să mă contagiez'', a declarata Gardot pentru Reuters.

''Ne poate face să ne simţim un pic mai conectaţi în ciuda a ceea ce se întâmplă. Nu ne putem atinge, nu putem călători, va fi un fel de carte poştală'', a spus aceasta.

Muzicienii care vor participa vor primi instrucţiuni despre cum să se înregistreze şi să se filmeze interpretând fragmentul în propria locuinţă şi pot trimite clipurile până pe 18 mai la miezul nopţii.

Gardot, o artistă nominalizată la premiile Grammy care vinde mai multe discuri în Europa decât în Statele Unite fiind foarte populară în Franţa, este unul dintre mulţii muzicieni din lumea întreagă care au încercat să spargă barierele perioadei de izolare folosind platformele de socializare pentru interpretări live sau înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.