Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membri ai Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual au pichetat sediul Prefecturii Iași

politie bun

Membri ai Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual au pichetat, joi, timp de două ore, sediul Prefecturii Iaşi.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Vasile Zeca, a declarat că protestatarii vor aplicarea integrală a Legii salarizării şi cer revenirea la forma iniţială a pensiilor militare.

"Suntem în a treia zi de proteste organizate în ţară. Principalele revendicări vizează Legea salarizării bugetarilor, care trebuie să se aplice şi pentru familia ocupaţională de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Ne dorim aplicarea Legii 153 din 2017, aşa cum a fost votată şi promulgată în Parlament. Ne dorim aplicarea Legii 223 privind pensiile militare de stat, aşa cum a fost votată şi promulgată în Parlament în 2015. Ne dorim un Ghid al carierei poliţistului, care acum lipseşte cu desăvârşire. De asemenea, ne dorim modernizarea Statutului poliţistului", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Vasile Zelca, conform Agerpres.

Sindicaliştii spun că prin aceste revendicări se ajunge la predictibilitate în ceea ce priveşte cariera poliţistului, salarizarea şi pensionarea acestuia.

"Tineretul nu mai este atras către această profesie de risc şi vocaţie iar colegii cu experienţă pleacă în număr tot mai mare din cauza mesajelor politice eronate", a declarat Vasile Zelca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.