Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii Comisiei de politică externă, întâlnire cu tineri diplomaţi din Irak, Egipt,Iordania,Tunisia

camera deputatilor

Membrii Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor s-au întâlnit, marţi, cu un grup de tineri diplomaţi din Irak, Egipt, Iordania şi Tunisia, care au urmat cursuri la Institutul Diplomatic Român, preşedintele comisiei, Borbely Laszlo, abordând cu acest prilej şi chestiuni legate de fenomenul migraţiei.

Potrivit unui comunicat al comisiei remis Agerpres, Borbely Laszlo a subliniat bunele relaţii bilaterale existente cu fiecare din aceste state şi importanţa dialogului parlamentar pentru dezvoltarea lor, arătând totodată îngrijorarea faţă de fenomenul migraţiei care afectează şi regiunea lor şi întreaga Europă. El a susţinut că problema trebuie rezolvată prin cooperare şi dialog, cu respectarea drepturilor omului şi a tratatelor internaţionale, extrem de importante pentru menţinerea stabilităţii şi păcii în toate zonele.

La întâlnire s-a accentuat faptul că pentru soluţionarea crizei trebuie identificate cauzele, că se impun măsuri concrete pentru a sprijini economiile ţărilor care se confruntă cu acest fenomen, existenţa unor programe care să susţină dezvoltarea economică fiind singura cale pentru a diminua fluxul migrator, precizează sursa citată. Din intervenţiile oaspeţilor a reieşit că toate aceste ţări se confruntă cu probleme la graniţe având în vedere numărul mare de migranţi şi depun eforturi pentru controlul acestora, întrucât situaţia este una critică şi este nevoie de soluţii politice şi economice pentru rezolvarea situaţiei, se arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.