Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii Familiei Regale Britanice, noapte albă pe fondul crizei provocate de interviul cu Prințul Harry și Meghan Markle - Va exista o declarație oficială?

Familia Regală a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, „refuză să semneze răspunsul Palatului Buckhingham la interviul Oprah” și cere mai mult timp, în ciuda discuțiilor de urgență desfășurate cu fiul său, Prințul Charles, și cu Prințul William după ce Harry și Meghan au 'aruncat în aer familia', prin acuzațiile făcute, informează Daily Mail.

Palatul Buckingham este paralizat de „groază și consternare”, în timp ce prințul Harry este acuzat că „a aruncat în aer familia” cu interviul său. Regina, prințul Charles și prințul William au purtat discuții de criză despre cum să reacționeze la un șir de acuzații incendiare declanșate de Harry și soția sa, Meghan, în timpul interviului de două ore cu Oprah Winfrey la televiziunea americană.

Cei din interiorul Palatului au descris o stare de „șoc intens și tristețe” în rândul membrilor Familiei Regale, la care se adaugă și presiunea de a face o declarație în cursul zilei de astăzi.

Personalul regal a stat până la ora 3 dimineața pentru a urmări interviul prin intermediul unui link video în direct din SUA cu un sentiment crescător de groază și tristețe. Secretarul privat al reginei, Sir Edward Young, și secretarul privat al lui Charles, Clive Alderton, au urmărit interviul de la Palatul Buckingham, potrivit surselor Daily Mail.

Personalul IT al Palatului a creat o legătură cu computerul, astfel încât să îl poată vedea, în timp ce alți membri ai personalului l-au urmărit pe laptopurile lor în timp ce lucrau de acasă, a raportat Daily Telegraph. Apoi, asistenții au trebuit să pregătească briefing-uri de la membrii Familiei Regale și au convenit că orice răspuns ar trebui să fie coordonat între regină, Charles și William.

Citește și: Guvernul strânge şurubul: Se anunţă noi restricţii la nivel naţional, după prelungirea stării de alertă (surse)

La sfârșitul dimineții, s-au convocat întâlniri de criză implicând înalți funcționari, precum și înalți membri ai personalului regal, în persoană și la telefon, precum și prin apel video.

Regina, de la Windsor, a vorbit cu fiul ei Charles, care se afla la Clarence House, casa sa din Londra, și cu nepotul William, care s-a mutat și el înapoi în capitală.

Surse au declarat pentru Mail că personalul Palatului, dintre care mulți care au sprijinit cuplul cât de bine au putut „în timpul celor trei ani extrem de dificili”, s-au simțit „supărați și dezamăgiți”.

„Personalul se clatină. Dar există și un puternic sentiment al nevoii de a păstra o tăcere demnă și de a arăta bunătate și compasiune, a spus unul dintre angajați.

Palatul Buckingham, care nu a fost informat cu privire la decizia cuplului de acorda interviul înainte de a fi anunțat luna trecută, s-a pregătit pentru ce e mai rău. Totuși,  asistenții nu au putut prezice cât de brutal ar fi putut fi interviul cuplului.

O declarație se înțelege că a fost pregătită de Palatul Buckingham, subliniind dragostea Familiei Regale pentru cuplu, în încercarea de a evita tensiunile care se montează și mai mult. Cu toate acestea, regina nu a dorit să o dea publicității fără o analiză atentă peste noapte, potrivit The Times.

Interviul cuplului a adus ieri valuri de șoc în întreaga lume, în timp ce ei au dezvăluit magnitudinea rupturii cu regina și cu alți membri ai familiei. Aceștia au acuzat Familia Regală de rasism, sugerând că o ruda a întrebat „cât de închisă” va fi pielea copilul lor. Ducii de Sussex au mai spus că au fost alungați din Marea Britanie, parțial, de rasism și au acuzat Palatul că nu a susținut-o pe Meghan atunci când s-a confruntat cu gânduri negre. Harry a dezvăluit și o degradarea a relației  cu tatăl său, iar Meghan a  acuzat-o pe cumnata ei, Kate, că a făcut-o să plângă. Mai mult de atât, au spus și că membrii familiei  au planificat să se asigure că Archie nu va avea niciodată un titlu sau o garanție adecvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.