Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii Parlamentului European cer regândirea relației UE cu China

European Parliament
UE PE parlamentul european

Membri ai Parlamentului European (PE) din toate grupurile politice au vorbit despre regândirea relației Uniunii Europene cu China, în contextul campaniei de dezinformare pornită recent de autoritățile de la Beijing, potrivit romania-actualitati.ro.

Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe l-a audiat pe șeful diplomației europene Josep Borrell, acuzat că a cedat la presiunile Chinei și a diluat tonul unui raport despre dezinformările sistematice practicate de chinezi și de ruși. Borrell a respins acuzațiile, dar mai mulți eurodeputați au cerut ca atacurile la adresa Uniunii să fie sancționate pe viitor.

Citește și: Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Eurodeputații au apreciat, în general, raportul Serviciului de acțiune externă al Uniunii, care numește China și Rusia ca principalele surse de dezinformare și atacare a Uniunii, dar au avut întrebări legate de diferența de conținut dintre un raport intern și cel prezentat publicului larg. Josep Borrell a reproșat unor eurodeputați că pun bază pe opinia ajunsă în presa unui singur angajat al serviciului, care susține că oficialii europeni ar fi cedat la presiunile Chinei şi ar fi îndulcit tonul raportului.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

Josep Borrell: E vorba de două produse, două documente diferite, pentru două tipuri diferite de audiență. Unul a fost pregătit doar pentru uz intern, apoi avem și un raport menit unui public mai larg. Conținutul și momentul publicării raportului privind dezinformarea în contextul pandemiei de COVID-19 au depins numai şi numai de Seviciul de acţiune externă al Uniunii. Nu am cedat nici unei presiuni.

Josep Borrell a avertizat că dezinformarea se va intensifica după pandemie și că aceste campanii de dezinformare trebuie tratate ca amenințări hibride.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.