Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al CSM: Cei din Justiţie au dat dări de seamă către serviciile secrete. Procurorii caută relațiile politice

radu tudor
victor alistar

Membru al CSM din partea societății civile, Victor Alistar, susține că procurorii de rang înalt nu au nicio intenție să ancheteze ceea ce s-a petrecut în starea de urgență, asta pentru că majoritatea procurorilor de rang înalt caută să interfereze cu politicienii. Alistar arată faptul că oameni de la vârful justiției au dat dări de seamă față de serviciile secrete, de aceea se feresc de anumite subiecte.

„N-am văzut ca parchetele să investigheze lipsa stocurilor de medicamente. E treaba Justiţiei să analizeze dacă autorităţile şi-au respectat atribuţiile de serviciu, în mod legal. Este treaba Justiţiei să cenzureze pe legalitate autorităţile. Vârfuri din Justiţie n-au curaj să se atingă de subiectele fierbinţi. Preocupările procurorilor de vârf sunt să interfereze cu politicienii, să regleze conturi de putere în parchete. Preocupările procurorilor din conduceri sunt altele. Colaborarea cu serviciile secrete a dus la deprofesionalizarea procurorilor”, a declarat Alistar, referindu-se la lipsa de activitate a parchetelor pe timp de pandemie.

„Mă miră interpelarea domnului Burduja. Niciodată serviciile secrete nu vor accepta să le fie auditat modul de culegere a informaţiilor, ca ele să poată deveni probe. Ce facem cu raportul Inspecţiei Judiciare referitor la protocoale? Anexele raportului nu le putem citi că sunt secretizate. S-au trimis adrese la SRI să se desecretizeze doar datele referitoare la magistraţi. De 2 ani, SRI nu ne-a răspuns şi nici nu ne-a trimis documentele înapoi. O parte din cei din Justiţie care au fost în echipele mixte nu vor să se declasifice nimic. Cei din Justiţie au dat dări de seamă către serviciile secrete. S-ar vedea că unii dintre ei au funcţii înalte azi, în autoritatea judecătorească”, a susţinut Alistar, pe Aleph News.

Despre rolul CSM, de garant constituţional al independenţei Justiţiei, Victor Alistar a afirmat: „În CSM sunt nisipuri mişcătoare. Este o sensibilitate în CSM (n.m. la politic). Te gândeşti dacă cumva în CSM nu sunt aripile judiciare (n.m. ale partidelor). Există nişte afinităţi #Judiciar, #Politic. (...) CSM nu a reuşit să responsabilizeze Justiţia. În CSM, independenţa nu a venit şi cu responsabilitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.