Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al grupării 'Scorpionii', căutat de autoritățile franceze, a fost găsit într-un club din Onești

Politia Română
politia

Un membru al grupării „Scorpionii”, căutat de autoritățile franceze pentru mai multe înșelăciuni, a fost prins de polițiștii din Bacău, după un scandal pe care individul l-a avut într-un club din Onești.

Bărbatul, căutat de autoritățile din Franța, are un mandat de arestare pentru înșelăciune, realizarea de jocuri de noroc interzise, spălare de bani și corupție, conform mediafax.

Individul a fost prins după un scandal într-un club din Onești, el fiind cunoscut în județul Bacău din cauza violenței sale.

Căutat de autoritățile franceze, el a ajuns în Penitenciarul Bacău după cele două infracțiuni comise la clubul din Onești.

„Bărbatul de 42 de ani, din mun. Moinești a fost încarcerat de polițiști la Penitenciarul Bacău, întrucât poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Onești. Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de obiecte periculoase. Din probatoriul administrat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău-Serviciul de Investigații Criminale s-a reținut faptul că, la data de 3 septembrie 2022, în timp ce se afla în fața unui club din municipiul Onești, bărbatul de 42 de ani a fost implicat într-o altercație cu un tânăr de 29 de ani, din Comănești, căruia i-a provocat leziuni cu un obiect contondent, tulburând totodată, ordinea și liniștea publică”, transmite, miercuri, Poliția Bacău.

Potrivit portatului stiridiaspora.ro, în după-amiaza zilei de 26 iunie, la Paris, cinci mese de joc pentru „Alba-Neagra” au fost instalate pe aleile de pe Champs de Mars și alte trei în straturile de flori de la Trocadéro. Echipamentul, așezat în mijlocul mulțimii de turiști, era rudimentar: un covoraș, trei pahare și o minge mică. Miza minimă este de 50 de euro. Dacă jucătorul reușește să găsească mingea sub cupă, primește dublul mizei. Deși jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat în zonele foarte turistice ale Parisului. Escrocheria este instalată în jurul unui maestru de joc care joacă cu cărți sau cupe și o minge mică. Apoi, „baronii” se prefac că joacă pentru a-i atrage pe turiști în joc și a crește miza.

Dar „mica afacere“ a fost dată peste cap. Într-o razie care a mobilizat aproximativ o sută de polițiști din regiunea pariziană, 22 de membri ai unei grupări comandate din România au fost arestați luni 26 și marți 27 iunie 2023. Aceștia participau și supravegheau escrocherii de ghicire a viitorului și jocuri de alba-neagra în capitala Franței. După cum relatează publicația franceză Le Parisien, printre cei arestați se numără doi adjuncți, șapte locotenenți, un colector, responsabili de „sector”, responsabili de „mese” și mai mulți „baroni”, precum și iubita liderului bandei, care se află în România.

Banda și-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gâtul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obținut peste un milion de euro pe an din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro și dolari au fost confiscate de anchetatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.