Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al guvernului italian in greva foamei pentru uniunea civila gay

gay homosexuali

Ivan Scalfarotto, subsecretar al statului italian pentru relaţiile cu parlamentul, a anunţat joi, pe blogul său, că se află în greva foamei de luni, pentru a accelera adoptarea unei legi care să permită uniunea civilă pentru cuplurile homosexuale, informează AFP.

În timp ce Italia este ultima mare ţară din Europa occidentală care nu prevede niciun statut pentru aceste cupluri, proiectul de lege susţinut de guvernul de centru-stânga condus de Matteo Renzi poate, teoretic, să se bazeze pe o amplă susţinere în parlament.

Însă adoptarea acestui text este blocată în comisia din Senat de miile de amendamente depuse în principal de către partenerii de centru-dreapta ai lui Renzi, care refuză două măsuri prevăzute de proiect: accesul la o pensie de urmaş (în cazul decesului unuia dintre parteneri) şi posibilitatea de a adopta copilul partenerului.

Sute de mii de persoane au manifestat la 20 iunie, la Roma, împotriva proiectului de lege, în timp de paradele Gay Prides cu accente revendicative au reunit aproximativ tot atâţia oameni în întreaga ţară, în ultimele săptămâni.

Aflat în primele rânduri ale acestei bătălii, Scalfarotto, 49 de ani, militant de cursă lungă pentru cauza homosexualităţii, a deplâns joi, pe blogul său, tăcerea 'mai asurzitoare ca oricând' a 'bravilor oameni'.

'Între manifestaţiile catolicilor integrişti şi cele ale Gay Pride, s-ar zice că nu s-a întâmplat nimic', şi-a exprimat regretul Scalfarotto. 'A venit momentul să facem ceva mai mult pentru a-i sprijini pe cei care depun eforturi ca Italia să ajungă în sfârşit din urmă Kentucky sau cel puţin să se apropie', a adăugat subsecretarul de stat italian, referindu-se la decizia Curţii Supreme americane de a legaliza, peste tot în SUA, căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Prin urmare, Ivan Scalfarotto a decis luni să nu se mai alimenteze până când va avea o 'certitudine cu privire la data la care va înceta această gravă violare a drepturilor omului'.

Prin acest 'gest public şi politic, însă în acelaşi timp profund personal', el a dorit să relanseze dezbaterea şi să unească susţinerile active din partea 'tuturor acelor oameni de bună credinţă, care până astăzi credeau că este suficient să aştepte'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.