Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru CNA: Solicit TVR 1 să organizeze o dezbatere cu candidații la Primăria Generală

SONY DSC

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a solicitat miercuri postului public TVR1 să organizeze o ultimă dezbatere cu candidaţii la funcţia de primar general al Capitalei. 

"Mă exprim în contextul legal al obligaţiilor TVR, respectiv în cadrul obligaţiilor pe care le am ca membru al Consiliului (Legea 504 din 2002, art. 11, alin. 6), context care exclude teza ingerinţei în conţinutul editorial. Astfel, solicit public postului public TVR1, în virtutea respectării interesului public, să organizeze o ultimă dezbatere între candidaţii la funcţia de primar general al Capitalei, având în vedere că au mai rămas două zile în care o astfel de dezbatere mai poate fi organizată. Respectaţi rolul şi obligaţiile pe care le aveţi faţă de publicul care plăteşte taxa radio-tv", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES de Valentin Jucan. 

El a adăugat că, "de la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale, TVR1 şi TVR2 s-au remarcat, în analizele CNA, prin refuzul de a reflecta exerciţiul electoral în emisiunile informative, fiind difuzate 'zero' minute'". 

Potrivit lui Jucan, SRTV a transmis CNA că în această ultimă săptămână de campanie programele specifice nu vor face referire la alegerile din Bucureşti. 

"Consider că această atitudine a postului public de televiziune este inacceptabilă. Legea 41 din 1994, republicată, lege în baza căreia SRTV funcţionează, art. 4, alin. 1, prevede ca obligaţie a TVR 'să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice (...) să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice'", a spus Jucan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.