Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum adoptat de Guvern: Măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie

guvern

Guvernul a aprobat miercuri Memorandumul privind calendarul de măsuri necesare îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi a sistemului de probaţiune. Potrivit unui comunicat al Executivului, remis Agerpres, valoarea totală estimată pentru punerea în aplicare a calendarului de măsuri pentru perioada 2016 - 2023 este de 838,45 milioane euro, investiţie distribuită între Administraţia Naţională a Penitenciarelor - 740,23 milioane euro, Direcţia Naţională de Probaţiune - 21,47 milioane euro şi Ministerul Afacerilor Interne - 76,73 milioane euro.

Sursa citată susţine că Administraţia Naţională a Penitenciarelor va înfiinţa peste 10.000 de locuri noi de cazare şi va moderniza 1.651, până în anul 2023. Totodată, dezvoltarea capacităţii de cazare la nivelul sistemului penitenciar va necesita încadrarea de personal suplimentar, memorandumul prevăzând angajarea în sistem a 5.847 de persoane până în 2023. "În ceea ce priveşte Direcţia Naţională de Probaţiune, în calendarul de măsuri sunt cuprinse patru acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sancţiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent în prezent în care activitatea de probaţiune este realizată după norme tranzitorii. De asemenea, tot aici sunt cuprinse măsuri privind resursele umane, astfel încât să se reducă volumul de activitate/consilier de probaţiune, prin suplimentarea graduală a schemei de personal, până în anul 2018, cu 626 de posturi consilier de probaţiune şi încadrarea a 171 angajaţi pentru a realiza atribuţiile de secretariat şi administrative, realizate în prezent tot de consilierii de probaţiune", precizează Guvernul.

Comunicatul citat mai anunţă că Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmează să creeze un număr de 1.769 locuri noi de cazare, "prin construirea, modernizarea, consolidarea şi extinderea centrelor de reţinere şi arestare preventivă şi să renoveze un număr de 283 locuri de cazare prin lucrări de reparaţii curente, până în anul 2020".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.