Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum adoptat de revoluţionari din Oraşele Martir

dosar revolutie

Asociaţiile revoluţionarilor din câteva Oraşe Martir cu Rol Determinant în Revoluţia din Decembrie 1989, întrunite marţi, la Braşov, au decis, de comun acord, semnarea unui Memorandum comun care urmează să fie transmis Preşedinţiei, Guvernului, Camerei Deputaţilor şi Senatului precum şi instituţiilor media.

Documentul a fost adoptat în contextul "atacurilor murdare produse recent de unele reprezentante ale mass-media româneşti prin pervertirea adevărului istoric despre Revoluţia Română din Decembrie 1989, precum şi urmare a suspendării actualei conduceri a Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari", a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Braşov-Decembrie 1989, Vasile Mardare.

La întâlnire au participat revoluţionari din Braşov, Sibiu, Arad, Alba-Iulia, Piatra-Neamţ şi Târgu Mureş. "Şi celelalte asociaţii din Oraşele Martir cu Rol Determinant care nu au putut ajunge la Braşov şi-au dat acordul pentru acest Memorandum. Ne deranjează extraordinar de mult o problemă care este discutată de o parte a mass-media şi anume faptul că în Decembrie 1989 ar fi fost lovitură de stat şi nu Revoluţie. Este o minciună. De ce? Pentru că atunci, în acele zile deosebit de grele, când noi am ieşit în stradă, nimeni nu ştia de Legea 42, nici de lovituri. Noi am ieşit în stradă cu un singur gând. Să-l dăm jos pe Ceauşescu şi să schimbăm regimul, lucru care s-a şi întâmplat. Ca să aflăm acum, după 27 de ani, că noi suntem vinovaţi că de ce l-am dat jos, că trebuia să rămână aşa, că cineva a condus din spate. Păi vă spun cinstit că, dacă nu ieşeau în stradă milioane de oameni în Decembrie 1989, cred că şi acum Ceauşescu era la conducere. Ce este mai grav e că pe fond nu este atacată calitatea noastră de revoluţionar, nu sunt atacate asociaţiile, ci ideea de revoluţie", a afirmat Vasile Mardare, conform Agerpres.

Potrivit acestui document, în primăvara anului viitor va avea loc o Conferinţă Naţională Extraordinară a revoluţionarilor, având ca ţintă finală reorganizarea unităţii mişcării revoluţionare româneşti, "la această oră dispersată în fracţiuni şi interese deseori divergente". De asemenea, se urmăreşte intensificarea şi dezvoltarea în toate oraşele mari şi mijlocii din România a Centrelor regionale de documentare şi cercetare ale Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, prin intermediul cărora să se producă contacte informaţionale corecte ale organizaţiilor revoluţionarilor cu instituţiile locale şi centrale ale statului. Totodată, semnatarii au prevăzut în document sprijinirea organelor de cercetare pentru finalizarea de către Parchetul General a Dosarului Revoluţiei, dar şi pentru eradicarea fenomenului infracţional ce a creat posibilitatea apariţiei unei categorii importante de impostori ai Revoluţiei, "fenomen ce a atras, nemeritat, oprobiul public asupra întregii mişcări revoluţionare din România".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.