Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meniu de vara: salata cu Wi-Fi!/ STUDIU

www.nuga.co
calculator salata

Se stie: in Romania, si in special in orasele mari stam foarte bine cu Internet-ul! De-a lungul anilor Romania s-a regasit mereu in topurile celor mai bine ‘conectate’ orase. Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti sau Timisoara sunt doar cateva dintre orasele cotate international ca fiind cele mai bine conectate*.

Vezi și: Antrenorul lotului de gimnastică rupe TĂCEREA: o face praf pe Larisa Iordache

Hotelurile, restaurantele si terasele bucurestene, centrele comerciale sau chiar si unele centre urbanistice ofera publicului consumator (sau nu) Wi-Fi gratuit, la o calitate peste media europeana. Ca atare, ne-am obisnuit sa avem posibilitatea de conectare la Internet, aproape oriunde ne-am duce.

Desigur, tehnologia este un lucru minunat, atata vreme cat utilizarea nu intra intr-o zona gri; la fel ca si la reclamele de bere sau alte bauturi alcoolice, poate nu ar strica o mentiune de ‘consum resposabil’.

Cand am echipat restaurantul, pe langa toate dotarile specifice horeca, accesorii, mobila etc, am luat in calcul si echipamentele IT. Iar pe langa cele necesare desfasurarii activitatii, evident am avut grija sa oferim Wi-Fi pentru clientii nostri. Peste 80% dintre clientii care ne viziteaza acceseaza reteaua Wi-Fi disponibila gratuit in locatie. Cea mai mare parte dintre acestia acceseaza Internetul de pe dispozitivele mobile, iar aproape 40% dintre acestia continua sa utilizeze aplicatii de tip Facebook, e-mail sau sa navigheze pe motoare de cautare, chiar si in timpul in care servesc masa! Ca atare, as putea spune ca serviciul Wi-Fi este este un ingredient absolut esential!” declara Florentin Stoiciu, Managing Partner, Wok pe Loc si Salatescu.

Vezi și: FOTO - Carmen Iohannis, schimbare de look: cum arată acum Prima Doamnă

Fie ca verifica postarile recente din Facebook, fie ca – pur si simplu – citesc stirile sau cauta diverse informatii, rareori un pranz sau o cina in oras raman neasezonate cu Wi-Fi. Pentru patronii sau administratorii de restaurant si terase, acest serviciu a devenit un ‘must-have’. Generatiile anterioare mergeau pe principiul ‘la masa nu vorbim’.  Generatiile actuale nici nu mai trebuie sa vorbeasca: pot sa isi trimita mesaje instant!

Problema cand facem alte lucruri in acelasi timp in care mancam este ca ne scade atat capacitatea de perceptie a satietatii, cat si cea de perceptie a senzatiei de placere de a manca. Cand mananca pe pilot automat, multi nici nu realizeaza cand s-a terminat mancarea din farfurie, fapt pentru care pana nu de mult se recomanda doar sa nu mancam in timp ce ne uitam la televizor. Insa, o data cu progresul tehnologic, recomandarea de a nu manca in timp ce te uiti la televizor a devenit depasita de multitudinea de alte device-uri la care te poti uita in timp ce mananci.

Momentul in care ar fi optim sa ne oprim din mancat este la perceptia primei senzatii de satietate. Stomacul nostru nu este creat sa fie umplut cu mancare, partea superioara numindu-se chiar ‘camera de aer’, care bine ar fi bine sa fie lasata cu aer nu imbuibata cu alimente. Insa, desi respectarea acestei senzatii ar putea rezolva intreaga epidemie de obezitate, aceasta este o senzatie atat de vag perceputa la nivel cognitive, incat este extrem de usor de ignorat. Iar persoanele care lucreaza la laptop, se uita la televizor sau isi verifica contul de Facebook in timp ce mananca nu au nici o sansa sa perceapa aceasta senzatie –deci nici sa beneficieze de avantajele respectarii ei – multe dintre aceste persoane oprindu-se din mancat doar cand cicatricea ombilicala impinge in peretele abdominal, iar stomacul este supra-plin.” Diana Artene, dr nutritionist.

Citește și: DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947

Mancam mai mult decat este nevoie si ne bucuram mai putin de ceea ce mancam si tocmai de accea, chiar daca inainte sau dupa masa este in regula sa fim ‘conectati’, pauza de la tehnologie este cheia unei alimentatii mai corecte.

Romania a ars etape tehnologice, tocmai de aceea, la nivel de consumer stam mult mai bine decat multe alte tari. Serviciile de furnizare de Internet sunt mult mai ieftine decat in Occident, iar calitatea latimii de banda este net superioara. Asa se si explica faptul ca facilitatile Wi-Fi disponibile in industria hoteliera si horeca sunt, in general, foarte bune,” este de parere Bogdan Ion, specialist tehnic, Veracomp.  “Calitatea buna si gratuitatea serviciilor Wi-Fi in domeniul hotelier si horeca sunt apreciate atat de consumatorii locali, dar in special de turistii straini care doar rareori au abonamente de telefonie mobila care sa includa trafic de date in strainatate.”

Presiunea consumatorului de a primi astfel de servicii complementare este destul de mare. In cazul in care localul ofera o retea Wi-Fi securizata cu parola, peste 60% dintre clienti o vor solicita in mai putin de 20 de minute. De cele mai multe ori, chiar in momentul in care comanda. Altfel spus, pe langa diversele sortimente de mancaruri si bauturi, parola Wi-Fi ar trebui trecuta in meniu, cu mentiunea ‘din partea casei’...  Pana la urma, poate fi o compesare a faptului ca – altfel – Romania nu este tocmai o campioana a micilor atentii din partea casei…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.