Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meniul 'prinților' de la Guvern: Dăncilă l-a servit pe Juncker cu păstrăv în brad. Daea a venit cu muzica / FOTO'

guvern-juncker-muzica

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că echipa de comisari a fost tratată regește.

"Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor”.

ȘTIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, cum a decurs prânzul cu care premierul Viorica Dăncilă i-a desfătat pe oficialii europeni.

La masa de prânz la care au participat Juncker și comisarii europeni, ministrul Agriculturii a adus cântăreți de muzică populară care au întreținut atmosfera, îmbrăcați în costume tradiționale românești, au spus surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Juncker a „gustat” momentul și a fredonat și el câteva versuri în luxemburgheză și le-a spus celor aflați la masă că a învățat și limba română: „Da dai di rai di dai di da”.

Potrivit surselor citate, la început a fost o degustare de produse românești, de la țuică, palincă, păstrăv în brad și zacuscă de vinete, la ciuperci, cozonac, cornulețe, dulceață de nuci verzi și magiun de Topoloveni. Comisarii europeni au gustat, astfel, produse care sunt mărci geografice protejate în UE.

Masa a fost tradițional românească, cu felul 1, felul 2 și desert.

Oficialii europeni au ciugulit sarmalute in foi de viță și de varză, apoi apoi friptura de porc de mangalița și desert - prăjitura cu crusta de bezea cu nuca și crema de vanilie.

Meniul servit la Guvern:

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.