Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Menstruația devine boală! În Italia se acordă, în premieră, concediu menstrual, într-un liceu genderfree

menstruatie

Liceul Artistic "Nervi-Severini" din Ravenna, Italia, a instituit un „concediu menstrual” pentru elevele care cer acest lucru. Practic, elevele care suferă de dismenoree pot lipsi cel mult 2 zile pe lună, fără ca absența să fie luată în considerare. "Este, probabil, prima inițiativă de acest fel din Italia într-o școală", a declarat directorul școlii, Gianluca Dradi.

Rezoluția a fost publicată zilele trecute la avizierul online al școlii, conform Rai News.

Legea stipulează că elevii trebuie să participe la cel puțin trei sferturi din programul anual pentru a fi admiși la examene: prin urmare, un sfert din programul anual este numărul maxim de absențe posibile pentru ca anul școlar să fie valabil. Școala are puterea de a identifica excepții, pentru absențe justificate și documentate, cum ar fi, de exemplu, cele din cauza unor boli „certificate, recunoscute universal”, informează Mediafax.

Reprezentanții elevilor din consiliul de administrație al Liceului "Nervi-Severini" au subliniat că multe eleve suferă de dureri menstruale atât de severe încât interferează cu activitățile normale. Prin urmare, au cerut ca școala să aplice o formă de facilitare pentru absențele pe care le poate provoca această afecțiune. Cererea fost acceptată de director.

Potrivit regulamentului aprobat, elevele cu dureri menstruale certificate vor avea "posibilitatea de a prezenta un singur certificat medical pe an, care să ateste respectivul sindrom, pentru a le fi recunoscute până la 2 zile pe lună ca excepții de la obligația de a frecventa cel puțin trei sferturi din program, absențe care, prin urmare, nu afectează numărul maxim de ore admise în vederea validării anului școlar”. Liceul din Ravenna, condus de Dradi, avocat și profesor de drept, dar și director de școală timp de zece ani, a instituit deja regulamentul “gender free”, o modalitate care le permite elevilor angajați pe calea tranziției de gen să înlocuiască în documentele neoficiale numele din registru, atribuit la naștere în funcție de sexul biologic, cu numele ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.