Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Menţinerea învăţământului în limba maternă pentru românii din Ucraina, temă de discuţii la întâlnirea Andronescu - Bankov

Inquam Photos / Octav Ganea
ecaterina andronescu

Identificarea unor soluţii concrete pentru finalizarea negocierilor protocolului de colaborare bilaterală în domeniul educaţiei şi menţinerea învăţământului în limba maternă pentru românii din Ucraina s-au numărat printre temele discutate de ministrul Ecaterina Andronescu şi ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, a informat un comunicat al Ministerului Educaţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, care a avut loc marţi, cei doi oficiali au făcut un schimb de informaţii cu privire la reformele întreprinse recent de cele două ţări în domeniul educaţiei.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Ministrul Ecaterina Andronescu a subliniat necesitatea menţinerii la standarde adecvate a învăţământului în limba maternă pentru minoritatea română din Ucraina.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

De asemenea, demnitarul român şi-a exprimat disponibilitatea pentru organizarea unei întâlniri cu omologul ucrainean, Lilia Hrinevich, în vederea identificării unor soluţii concrete pentru finalizarea negocierilor protocolului de colaborare bilaterală în domeniul educaţiei şi menţinerea învăţământului în limba maternă pentru românii din Ucraina, a precizat MEN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.