Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercedes-Benz îşi adaptează reţeaua de fabrici pentru a produce o nouă gamă de maşini de lux electrice

mercedes benz

Mercedes-Benz îşi adaptează reţeaua de fabrici pentru a produce o nouă gamă de maşini de lux electrice, pregătindu-se să treacă la vehiculele electrice până la finalul deceniului, transmite Reuters.

În încercarea de a reduce emisiile poluante cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, Comisia Europeană a propus reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2035. Aceasta ar însemna, practic, că începând din 2035 va fi imposibilă comercializarea autoturismelor echipate cu motoare pe ardere internă.

Obiectivul Mercedes este de a înjumătăţi emisiile de CO2 pe autoturism pe durata ciclului de viaţă până la finalul deceniului, comparativ cu 2020.

"Suntem pregătiţi pentru creşterea rapidă a producţiei de vehicule electrice", a afirmat Joerg Burzer, responsabil cu producţia şi aprovizionarea la Mercedes-Benz, potrivit Agerpres.ro.

Fabricile din Sindelfingen, Bremen, Rastatt - toate din Germania - şi Kecskemet, în Ungaria, vor începe producţia noilor modele de lux de la mijlocul deceniului. Sistemele de baterii vor fi livrate printr-o reţea de producţie cu fabrici pe trei continente, a informat Mercedes.

Separat, directorul general Ola Kaellenius a avertizat că se aşteaptă ca deficitul global de semiconductori să afecteze producţia în 2022 şi în 2023.

În pofida volatilităţii de pe piaţă, stocul de comenzi este ridicat.

"Încă nu vedem indicii că cererea este afectată", a declarat şeful Mercedes.

Pentru acest an, Mercedes-Benz estimează o creştere uşoară a veniturilor, comparativ cu 2021, în urma atenuării perturbărilor din lanţul de aprovizionare, dar a avertizat că este prea devreme să previzioneze când se va încheia deficitul global de semiconductori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.