Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercenari din Grupul Wagner ar fi tranzitat România pentru a ajunge în Transnistria (expert ucrainean)

captura Telegram
moldova romania transnistria

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că în Transnistria nerecunoscută ar fi putut ajunge luptători din compania privată rusă "Wagner", notează RADOR care citează Unian.

Potrivit expertului, mercenarii ar fi putut intra în republica separatistă tranzitând teritoriul României. Cu toate acestea, subliniază Jdanov, mercenarii respectivi reprezintă o amenințare mai mare pentru Republica Moldova, decât pentru Ucraina. Expertul a făcut declaraţiile respective comentând un posibil atac al luptătorilor "Wagner" asupra regiunii Odesa. Potrivit lui Jdanov, Ucraina este pe deplin pregătită pentru posibile atacuri dinspre Transnistria. Cu toate acestea, în momentul de faţă, astfel de mişcări sunt puțin probabile.

"Acolo (în Transnistria - nota UNIAN), au început mitinguri pe fondul majorărilor de tarife. Este foarte posibil ca acolo să fi fost transferați angajaţi FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, n.r.), probabil că şi mercenari 'Wagner', pentru a sprijini cu arma acțiunile provocatorilor. Toate acestea sunt îndreptate împotriva Moldovei şi în niciun caz împotriva Ucrainei. Noi avem suficiente trupe, am întărit granițele cu Moldova, în special cu Transnistria" - a explicat Jdanov, adăugând că în Transnistria sunt până la 3.000 de militari, dar foarte puțini sunt militari ruși profesioniști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.