Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mereu aceeași greșeală! Grecia cheltuie o sumă uriașă pe an pentru incendii, dar nu are un serviciu pentru incendiile forestiere

OPEN
incendiu grecia

Mereu se întâmplă aceeași greșeală! Focul este lăsat să ardă necontrolat în păduri! NU se ocupă de stingerea focurilor în păduri şi prin urmare acestea se înteţesc și ajung la culturi, sate și orașe când devin greu de stins, scrie EIDISEIS.

Grecia dispune, într-adevăr, de unul dintre cele mai mari mecanisme de stingere a incendiilor din lume (17.900 de pompieri + 4.000 de pompieri mobilizaţi în situaţii excepţionale, în total un personal de 24.000 de oameni, plus 3.700 de mașini de pompieri și 89 de mijloace aeriene de intervenţie) cu un cost anual de 1,5 miliarde de euro.

Totuși, Grecia nu acționează ca alte țări care cu mijloace mai puține dau rezultate mai bune în stingerea incendiilor de pădure. În alte țări, incendiile forestiere sunt coordonate de serviciul silvic aferent. Românii pe care îi admirăm cu toții nu sunt pompieri! Sunt pompieri forestieri ai Serviciului Silvic şi cunosc cu ochii închişi chiar şi cele mai greu accesibile poteci ale zonei aflate în responsabilitatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.