Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudățenii printre candidații PNL: Cătălin Predoiu deschide lista pentru Camera Deputaților/ Un alt candidat e condamnat pentru corupție

pnl.ro
pnl sigla

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ocupă primul loc pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor depusă miercuri de PNL Prahova. Pe aceeaşi listă se află, pe locul al treilea, fostul deputat Mircea Roşca, condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un proces de corupţie, dar şi un alt fost deputat, Sorin Teju, care s-a remarcat atunci când a completat declaraţia de avere cu numeroase greşeli gramaticale cum ar fi: ”bijuteri aur”, ”Casa de pensi”, ”SC Coperativa”, ”venituri din chiri”, conform News.ro.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

Ministrul Justiţie a fost prezent, miercuri, la Ploieşti, la depunerea listelor de candidaţi ale PNL Prahova pentru Parlament, Predoiu fiind primul pe lista pentru Camera Deputaţilor. El a promis că se va implica în campania electorală

”Ţin să subliniez faptul că sunt extrem de onorat de decizia PNL Prahova de a mă coopta în rândurile sale şi de a susţine o candidatură pentru funcţia de membru al Camerei Deputaţilor. La rândul meu, sunt gata să răspund cu toată competenţa şi experienţa mea şi să fac o campanie pe măsura reputaţiei acestei organizaţii. Nu sunt la prima campanie, am acumulat ceva experienţă în ultimii ani, ştiu să-mi asum sarcinile de campanie şi să fiu om de echipă acolo unde o să ceară conducerea filialei să acţionez. Pot să duc şi responsabilităţile de ministru în funcţiune dar ştiu şi ce trebuie să facă un candidat şi cât trebuie să ofere un candidat organizaţiei. sunt gata să fac toate aceste eforturi”, a declarat Predoiu la depunerea candidaturilor.

Pe locul al doilea pentru Camera Deputaţilor pe lista PNL Prahova se află deputatul în funcţie George Ionescu, acesta candidând la alegerile din 6 decembrie pentru al treilea mandat în Parlament.

Locul al treilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor este ocupat de un fost preşedinte al filialei judeţene, Mircea Roşca, fost deputat în legislatura 2012-2016. Roşca este condamnat într-un dosar de corupţie, sentinţa în primă instanţă, dictată de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, pedeapsă la care se adaugă un termen de încercare de 5 ani. Roşca a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015.

”În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid, inculpatul Roşca Mircea a pretins de la un denunţător - administrator de firmă, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al organizaţiei locale Azuga, judeţul Prahova – inculpatul Popescu Gabriel Stelian şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei oraşului Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului, sumă din care a primit efectiv - prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian – 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean” transmiteau, între altele, anchetatorii la acel moment.

După ce a terminat mandatul de parlamentar, dosarul de corupţie al lui Mircea Roşca a fost trimis de la ÎCJJ la Tribunalul Prahova, următorul termen fiind stabilit pentru 23 octombrie. De când dosarul a ajuns la instanţa din Prahova, Roşca a ridicat o excepţie de neconstituţionaliate privind un articol din Codul de Procedură penală, a susţinut de asemenea că Tribunalul nu are competenţa de a judeca acest dosar, cerere respinsă, iar în alte situaţii procesul a fost amânat din cauza mai multor motive invocate de părţi.

Tot pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor se regăseşte, pe locul 7, un alt fost parlamentar, Sorin Teju fost deputat ales sub sigla PNL în mandatul 2012-2016. La acel momentul candidaturii din 2012 a lui Teju, PNL a dat derogare pentru ca acesta să poată candida, pentru că se înscriese în partid de doar câteva săptămâni. După doi din mandat Sorin Teju a plecat din PNL în anul 2014, rămânând neafiliat. El s-a alăturat unui grup de inţiativă pentru păstrarea identităţii liberale înfiinţat la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu.

”Oricât de mult mi-aş dori să continui proiectul demarat de Partidul National Liberal, responsabilitatea pe care o am faţă de colegiul pe care îl reprezint mă îndeamnă să aleg o altă cale, una care îmi va permite să nu vă dezamăgesc!”, scria Teju la momentul plecării sale din PNL.

Sorin Teju s-a făcut remarcat nu doar prin averea pe care o deţine – terenuri bijuterii, spaţii comerciale – ci mai ales prin greşelile gramaticale din declaraţia de avere, el făcând referire, printre altele, în documentul din 2012, la ”bijuteri aur”, ”Casa de pensi”, ”SC Coperativa”, ”venituri din chiri”.

La Senat lista PNL Prahova este deschisă de Roberta Ansatase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada care PD-L era la guvernare. Ea este urmată pe lista de fostul deputat PD-L Alexandru Nazare, ales în mandatul trecut în judeţul Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.