Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel a dat asigurări Macedoniei de Nord privind începerea discuțiilor de aderare la UE

merkel

Premierul german Angela Merkel a dat asigurări că Parlamentul federal al Germaniei va aproba o decizie privind începerea discuțiilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană în luna septembrie, au informat autoritățile de la Skopje, relatează site-ul publicației Balkan Insight, scrie Mediafax.

"Cancelarul a subliniat faptul că Macedonia de Nord a îndeplinit toate așteptările, iar Berlinul se așteaptă la un rezultat pozitiv", a informat Guvernul din Macedonia de Nord.

Lista COMPLETĂ a miniștrilor din viitorul guvern condus de Ludovic Orban: Pe cine ar propune liberalii la Justiție, Interne, Apărare, Finanțe și Externe

Premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, a afirmat că țara sa "are încredere deplină în cancelarul Merkel și susține politicile acesteia privind procesul de extindere al Uniunii Europene".

Aderarea Macedoniei de Nord la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia din cauza unei dispute privind numele țării. Modificarea denumirii statului, din „Republica Macedonia” (recunoscută la nivel internațional sub denumirea „Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, n.r.) în „Republica Macedonia de Nord”, a fost o condiție impusă de Grecia pentru ca Atena să nu se mai opună aderării acestei țări la diverse organizații internaționale, inclusiv UE și NATO. Modificarea denumirii statului a fost decisă în urma Acordului de la Prespa, semnat în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.