Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel este convinsă că lumea va continua să lupte împotriva schimbării climatice

washingtonpost.com
Merkel Berlin

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că decizia SUA de a se retrage din acordul de la Paris privind clima nu poate şi nici nu trebuie să împiedice restul ţărilor să lupte împotriva încălzirii globale şi a insistat că Germania, Europa şi lumea întreagă îşi vor uni eforturile, "mai hotărâte ca oricând", pentru a înfrunta împreună provocarea reprezentată de schimbarea climatică, transmite EFE, potrivit agerpres.

"Este o decizie lamentabilă şi mă exprim într-un mod foarte moderat", a declarat Merkel în faţa presei. Cancelarul german a considerat că este momentul "să privim înainte" şi a reiterat faptul că Germania îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în cadrul acestui acord pe care l-a calificat drept "indispensabil" şi drept "o piatră de temelie" în eforturile de a proteja "Creaţia".

Primul SEMN că Rusia ar renunţa şi ea la Acordul de la Paris

Pe de altă parte, într-o scurtă declaraţie în faţa parlamentului german, Merkel a spus că nu există întoarcere de la drumul început cu protocolul de la Kyoto din 1997 privind clima şi continuat cu acordul "istoric" de la Paris din 2015, relatează Reuters. "Pentru toţi aceia pentru care viitorul planetei noastre este important, spun că trebuie să continuăm pe această cale pentru a avea succes pentru Planeta Mamă", a declarat ea în aplauzele parlamentarilor, scrie DPA.

Totodată, Merkel a anunţat că Germania va sprijini ferm Insulele Fiji în pregătirea viitoarei conferinţe privind clima. Fiji vor prezida Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) asupra climei (COP23) în noiembrie 2017. Din motive logistice reuniunea va avea loc la Bonn, sediul central al Convenţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.