Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel și Erdogan, întrevedere constructivă: Vezi ce au discutat cei doi

merkel erdogan

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul căreia au discutat aspecte privind relaţiile bilaterale, înaintea începerii summitului G20 în China, fiind prima întrevedere a celor doi lideri de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters.

Relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat din Turcia, când Ankara a criticat faptul că Berlinul nu a condamnat acest act suficient de rapid şi decisiv.

Citește și: Turcia face PRESIUNI asupra României: Închideți Universitatea Lumina

'(Merkel şi Erdogan) au discutat aspecte privind relaţiile germano-turce, continuarea aplicării acordului UE-Turcia privind migranţii şi preocupări legate de războiul civil din Siria', a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că 'discuţiile au fost constructive'.

Purtătorul de cuvânt nu a menţionat dacă cei doi lideri au discutat despre refuzul Turciei de a permite unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staţionate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei).

Turcia, nemulţumită de o rezoluţie adoptată de către parlamentul german în iunie care a recunoscut drept ''genocid'' masacrele comise în 1915 împotriva armenilor sub Imperiul Otoman, a refuzat accesul unor parlamentari germani la baza de la Incirlik.

Şase avioane de supraveghere şi unul de alimentare ale Germaniei folosesc baza de la Incirlik pentru a susţine loviturile aeriene ale coaliţiei sub comanda SUA împotriva organizaţiei Stat Islamic, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.