Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel și Putin au discutat până târziu în noapte

merkel-putin

Astăzi are loc o reuniune la Milano unde mai mulți șefi de state și guverne europene vor discuta despre situația din Ucraina. Anterior, aseară la 23:15, președintele rus Vladimir Putin s-a așezat la vorbe cu cancelarul german Angela Merkel. Concluzii: yok, scrie Sueddeutsche Zeitung, potrivit rfi.ro.

Partea germană nu a dat publicității nicio informație după reuniunea celor doi lideri. Partea rusă a comunicat însă faptul că există în continuare divergențe profunde apropo de cauzele care au dus la criza prezentă din Ucraina. Despre eventuale soluții nu știm nimic. Discuțiile dintre Merkel și Putin au durat mai bine de două ore. Cele programate astăzi, la care vor participa și președintele ucrainean, cel francez și premierii din Marea Britanie și Italia vor dura 45 de minute. Nimeni nu se așteaptă la rezultate concrete.

Contextul a fost complicat și de un comunicat al NATO care afirmă că retragerea trupelor rusești de la frontiera cu Ucraina, de fapt, nu a avut loc, așa cum anunța Kremlinul recent. Iar Vladimir Putin a avut grijă să mai înăsprească o dată tonul la adresa Occidentului, ce-i drept s-a referit direct numai la SUA spunând că sancțiunile impuse de Barack Obama sunt greu de privit în altă notă decât una „dușmănoasă”. Partenerii Rusiei, spune Putin, ar trebui „să vadă că astfel de tentative de șantaj sunt lipsite de sens”. Despre livrările de gaze, președintele rus a declarat că Rusia își va respecta obligațiile față de Europa, dar că va reacționa la fel ca în 2008 dacă Ucraina nu va asigura tranzitul către statele europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.