Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel ii cere lui Putin sa faca presiuni pe separatistii din Ucraina

cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784be-cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784b

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a adresat duminică preşedintelui rus, Vladimir Putin, rugămintea de "a face presiuni asupra separatiştilor" din estul Ucrainei, la o zi după intensele bombardamente de la Mariupol, potrivit purtătorului său de cuvânt, citat de AFP.

Angela Merkel l-a îndemnat pe preşedintele rus "să împiedice o nouă escaladare" a violenţei şi să promoveze respectarea acordurilor semnate pe 5 septembrie la Minsk pentru a obţine o încetare a focului, a precizat Steffen Seibert într-un comunicat.

În calitate de semnatari ai protocolului de la Minsk, separatiştii proruşi "trebuie să se aşeze la masă cu grupul de contact", cu reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), a subliniat cancelarul german.

Pe de altă parte, şefa cabinetului de la Berlin i-a telefonat preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, pentru a-i prezenta condoleanţe, după ce 30 de civili au fost ucişi şi peste 90 răniţi sâmbătă la Mariupol (est), în cursul bombardamentelor atribuite separatiştilor.

Angela Merkel ca afirmat că aceste tiruri reprezintă o "încălcare clară şi nejustificată a armistiţiului", reamintind întâlnirea care a avut loc miercuri seară la Berlin între miniştrii de externe german, francez, ucrainean şi rus.

În cursul acestei reuniuni, în formatul numit Normandia, ei au lansat un apel tuturor părţilor "să înceteze ostilităţile şi să îşi retragă armamentul greu, în acord cu linia de contact" definită prin acordurile de la Minsk.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.