Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel, mesaj CLAR către Putin: 'Să se folosească de INFLUENȚA sa'

www.yournewswire.com
Merkel Putin

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat marţi, în cadrul întâlnirii de la Soci cu preşedintele rus Vladimir Putin, îngrijorarea în legătură cu informaţiile privind violenţele împotriva homosexualilor în Rusia, în special în Cecenia, transmite DPA.

Putin ar trebui "să se folosească de influenţa sa" în Cecenia pentru a se pune capăt abuzurilor, a spus Merkel în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele rus.

Cancelarul german a vorbit de asemenea despre rolul important al organizaţiilor nonguvernamentale în cadrul societăţii civile şi a spus că cetăţenii ar trebui să aibă dreptul de a se aduna şi de a demonstra.

Citește și: Cum ar răsturna Marine Le Pen politica din România

"Garantarea dreptului de a demonstra este parte a societăţii civile", a afirmat Merkel.

În altă ordine de idei, Putin a declarat că Rusia condamnă folosirea de arme chimice de către oricine şi îşi doreşte o investigaţie detaliată şi imparţială privind presupusul atac cu gaz chimic din oraşul sirian Khan Shaykhun, transmite şi Reuters.

"Vinovaţii trebuie găsiţi şi pedepsiţi", a spus Putin în conferinţa de presă comună cu Merkel după întâlnirea din staţiunea Soci de la Marea Neagră.

"Însă acest lucru nu poate fi făcut decât după o investigaţie imparţială", a mai afirmat el.

"O soluţie în Siria poate fi găsită numai prin mijloace paşnice şi sub egida Naţiunilor Unite", a adăugat Putin, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări, liderul de la Kremlin a afirmat că acuzaţiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri şi că Moscova nu îşi doreşte ca puteri străine să se implice în politica rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.