Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel revine în forță. Victorie importantă după o înfrângere usturătoare

merkel cdu csu

Uniunea Creştin Democrată (CDU), partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel, a făcut faţă provocării reprezentate de formaţiunea populistă de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în plină ascensiune, câştigând convingător alegerile locale de duminică din landul Saxonia Inferioară, transmite DPA, potrivit Agerpres.

CDU a primit 34,4% din voturi, depăşind Partidul Social Democrat (SPD), cu 31,2%, şi Verzii, cu 10,9%, a anunţat luni comisia electorală din land.

Vezi și: Vești PROASTE pentru mii de români: Decizia luată de Marea Britanie pentru a controla imigrația

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a primit numai 7,8% din voturi la scrutin, cu 12% mai puţin decât se anticipa, deşi a avut rezultate de peste 10% în unele zone. 

Votul a fost un test-cheie pentru Merkel, după ce partidul său s-a plasat doar pe poziţia a treia la alegerile de la 4 septembrie din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde AfD a înregistrat un avans spectaculos şi a ajuns pe poziţia a doua, în urma SPD. 

Merkel este criticată pentru politica sa de deschidere faţă de refugiaţi, Germania primind anul trecut peste un milion de imigranţi. 

Rezultatul de duminică al CDU este uşor mai mic decât la alegerile precedente din 2011, când a primit 37% din voturi. Partidul Liber Democrat a obţinut 4,8% din sufragii la scrutinul din Saxonia Inferioară, iar Partidul Stângii - 3,3%. În total, 22 de partide au avut candidaţi pentru cele 29.116 locuri de aleşi locali, iar prezenţa la urne a fost de 55,5%.

Vezi și: Tudor Chirilă și-a ieșit din fire, la TV. Atac la un jurat X Factor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.