Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel și-a pus Germania în cap: Două treimi dintre germani și-ar dori ca Angela Merkel să nu-și ducă mandatul la capăt

Angela Merkel

Două treimi dintre germani nu vor ca şefa executivului, Angela Merkel, să renunţe la actualul mandat de cancelar înainte de încheierea lui, prevăzută pentru toamna lui 2012, relevă un sondaj citat luni de dpa, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Şaizeci şi şapte la sută dintre participanţii la sondajul realizat de institutul Forsa au afirmat că nu vor ca Merkel, aflată la cârma Germaniei din 2005, să plece mai devreme din această funcţie.

Comparativ, 29% dintre cei chestionaţi au fost de părere că Angela Merkel ar trebui să renunţe la conducerea executivului înainte de sfârşitul oficial al mandatului.

Proporţia alegătorilor germani care vor ca politiciana de centru-dreapta să-şi ducă ultimul mandat la bun sfârşit a crescut cu 12 puncte procentuale din februarie anul trecut.

Directorul Forsa, Manfred Guellner, a declarat pentru grupul media RTL că nu sunt semne privind un "apus al erei Merkel" în 2019.

"Din contră: în lumina evoluţiilor critice din lume, o majoritate a cetăţenilor germani nu văd alternativă la Merkel", a spus Guellner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.