Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel și Hollande le dau ordine Rusiei și Ucrainei

merkel-putin



Preşedinţia ucraineană a precizat la rândul său că discuţiile telefonice între cei patru lideri vor continua joi.

Hollande şi Merkel 'au luat notă de gesturile autorităţilor ruse în vederea detensionării situaţiei în estul Ucrainei' şi 'i-au încurajat pe preşedintele rus şi preşedintele ucrainean să lucreze împreună, în special la introducerea unui mecanism de verificare a armistiţiului, cu sprijinul OSCE', se arată într-un comunicat al preşedinţiei franceze.

Cei doi lideri au făcut de asemenea apel la aplicarea 'unui control efectiv la frontiera ruso-ucraineană' şi 'au cerut ca persoanele reţinute (de cele două părţi - n.r.) să fie cât mai repede eliberate'.

'După anunţarea unui plan de pace şi a unei încetări a focului de către preşedintele ucrainean, Francois Hollande şi Angela Merkel au luat notă de primele gesturi ale autorităţilor ruse în vederea detensionării situaţiei în estul Ucrainei', se mai menţionează în comunicat.

Ei au observat în special 'decizia, adoptată de Consiliul Federaţiei Ruse, de a anula autorizarea dată în luna martie preşedintelui rus de a recurge la forţă'.

Liderii francez şi german şi-au exprimat de asemenea 'sprijinul pentru preşedintele Poroşenko pentru a pune în aplicare cât mai repede posibil planul de pace pe care l-a prezentat'.

Această convorbire telefonică 'se înscrie în procesul politic angajat la întâlnirea preşedinţilor rus şi ucrainean la Bénouville la 6 iunie', în marja ceremoniilor de marcare a Debarcării Aliaţilor pe plajele din Normandia, a precizat preşedinţia franceză.

sursa:agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.