Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel şi Macron au discutat despe evacuarea din Afganistan înaintea votului din Consiliului de Securitate al ONU

Agerpres - Reuters
Putin macron merkel

Cancelarul german Angela Merkel a discutat telefonic, luni, cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre modalităţile în care vor putea fi scoşi în continuare oameni din Afganistan după ce zborurile de evacuare se vor încheia pe aeroportul din Kabul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Amândoi au fost de acord că o acţiune coordonată îndeaproape a comunităţii internaţionale este urgentă în această chestiune. Din această perspectivă, ei au discutat despre implementarea ultimelor decizii ale G7, precum şi consideraţiile corespondente în cadrul ONU", a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Merkel şi Macron au convenit, de asemenea, că ajutorul umanitar şi asistarea refugiaţilor la faţa locului şi în regiune sunt chestiuni de cea mai mare urgenţă.

"Scopul nostru comun este să asigurăm continuarea evacuării umanitare a tuturor bărbaţilor şi femeilor care sunt ameninţaţi (...) şi care vor în continuare să părăsească ţara, prin toate mijloacele posibile şi în special prin redeschiderea rapidă şi sigură a aeroportului din Kabul", a spus un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Convorbirea intervine cu câteva ore înainte de votul programat al Consiliului de Securitate al ONU asupra unei rezoluţii redactate de Marea Britanie şi Franţa care îşi propune să crească presiunea asupra talibanilor pentru a le permite oamenilor ieşirea din Kabul.

Totuşi, o zonă sigură a ONU care a fost propusă de Macron nu a fost menţionată direct în draftul rezoluţiei, potrivit unor diplomaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.