Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel spune că Germania TREBUIE să-l ajute pe Macron să reuşească

thelocal.fr
merkel si macron

Germania trebuie să îl ajute pe noul preşedinte francez Emmanuel Macron să reuşească, a declarat luni cancelarul german Angela Merkel, exprimându-şi speranţa că noul lider de la Palatul Elysee va reuşi să combată şomajul din Franţa şi subliniind că cel mai bun mijloc de a contracara populismele este rezolvarea problemelor, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ teroristă în Berlin. Sediul SPD a fost evacuat - VIDEO

Macron urmează să se întâlnească marţi cu sindicatele pentru a discuta despre reforma pieţei muncii. El a spus că intenţionează să se folosească de decrete executive încă din această vară pentru a reforma legislaţia muncii, în contextul în care rata şomajului în Franţa este la un nivel de 9,6%.

Întrebată în cadrul unui eveniment la o şcoală din Berlin despre surplusul comercial substanţial al Germaniei, Merkel a spus că ţara sa ar putea investi mai mult, chiar dacă cererea internă este deja motorul creşterii economice.

Cancelarul a mai afirmat că printre motivele care stau la baza acestui surplus se numără un euro slab din cauza unei politici monetare expansive a Băncii Centrale Europene şi a unui preţ scăzut la petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.